tisdag 30 september 2008

Egna kläder




Jag vill ju visa nåt jag sytt till mig själv också.
Den rosa klänningen/tunikan är ett härligt trikåtyg från Jofotex. Jag var så osäker när jag köpte tyget, brukar inte ha så starka färger/mönster, men nu tycker jag jättemycket om tyget. Klänningen blev riktigt lyckad också.

Jag gjorde den mycket kortare än mönstret (från Allt om Handarbete) och tänkte det skulle bli en tunika, men den funkar även som klänning, och nu tror jag den får vara lite längre. Kan ju vara praktiskt att ha en klänning ibland.. Det var kul att göra nåt till sig själv som jag faktiskt går med, skulle jag aldrig ha trott för ett år sen.

Uggletopen kommer från ett mönster jag skickade efter från Stof o Stil. Jag tog stl 42, och den blev enorm! Först hamnade den i UFO-högen, och där hade den kunnat stanna, men jag hämtade krafter och tog tag i det. Jag sprättade och klippte, och till slut blev den ganska ok, jag har i alla fall använt den ganska mycket. Sonen tycker det är kul för vi har likadana tröjor, så när jag har min vill han också ha sin.

fredag 26 september 2008

Disco-kalas

Disco-kalas har stora killen varit på idag. Jag försökte få till nåt sjuttiotalsaktigt som vi skulle kunna använda annars också, men jag vet inte om jag är så nöjd. Han var det i alla fall och det är väl huvudsaken. Tröjan är i ett slinkigt trikåmaterial från Allt om Handarbete som jag inte vet vad jag tycker om. Var svårt att sy med tvillingnål i det i alla fall. Modellen är från Gynther och så satte jag dit en ficka med smurfarna. Storleken är 98 och min kille har stl 116, så jag förlängde den lite men den hade kunnat vara längre ändå.. Byxorna är ett tightsmönster från Ottobre i jättehärlig velour från Stof och stil, tog storlek 116 på dem men de blev för korta! Funkade för kalaset i alla fall, och T var som sagt nöjd.


Ugglor och kaniner

Också jag har så klart fallit för både ugglorna, kaninerna och elefanterna.. Här är en raglantröja jag gjort till min stora kille, mönster från Ottobre (tror det var den senaste). Tunikan är från ett mönster i Ottobre: s vårnummer, har gjort om det lite med rullfåll i ärm och nertill. Har förminskat storleken också, både till 92 och 86. Den här har också varit populär, min stackars tjej fick behålla en där jag tyckte ugglorna var för snea, annars har de flesta jag sytt hamnat hos andra användare. Taskigt egentligen att de egna barnen får behålla det man inte riktigt är nöjd med och så ger man bort det andra!

Fler klänningar

Två klänningar till. Tyget till den andra älskar jag, har gjort flera omlottklänningar i det och de blir så fina! Den första är en omlottklänning från Gynther i Pippityget.

Några dagisväskor har jag också sytt. De här sydde jag till en jobbarkompis, hon ville beställa en så jag sydde upp fyra hon fick välja mellan. Den hon valde är ett helt underbart tyg från Åhléns; svart med fåglar, blommor o s v, tyvärr tog jag inte kort innan hon köpte den. Väskorna är populära i alla fall, har t o m sålt en väska till England (en jobbarkompis dotter bor där och hennes kompis ville också ha en) så då kanske man kan kalla sig internationell modeskapare eller..?


Muddisar

Två par muddbyxor blev det också. Bli kanske lite mycket att matcha de till klänningarna, men man kan ju alltid syskonmatcha och låta brorsan få ett par fina byxor och syrran en klänning. Fast hos oss skulle nog storebror ta klänningen, han vill alltid att jag ska sy klänningar till honom. Modellen är från Meedom "Sy barnkläder" form 2 om jag kommer ihåg rätt.

Två klänningar till!


Två klänningar till! Baby Cool modellen, ett Pippityg från Åhléns och ett lakan från IKEA.

Nästa klänning..

.. blev en Baby Cool modell, i tyg som de flesta känner igen från IKEA. Stl 74/80. Tycker så mycket om den ljusgula bandkantingen!

Några gamla alster..

Jag börjar med att visa några gamla alster. Det mesta sydde jag till en loppmarknad för några helger sen. Vi skulle stå ute och sälja både gamla kläder från barnen och se om det fanns någon som var intresserad av mina kläder. Tyvärr började det spöregna efter en timme, så vi fick packa ihop och åka hem. Hann inte bli mycket sålt på den tiden, så det mesta finns kvar.. Loppisen slutade med förlust, för när vi skulle åka därifrån backade min sambo in i en lyktstolpe - då var jag glad att det inte var jag som körde bilen! Fast det var många som tyckte kläderna var fina och ville ha min adress och så för att kunna beställa i andra storlekar. Så det ökade på mitt självförtroende i alla fall!

Först ut är en klänning i återvunnet tyg från Myrorna - tycker det är så fint och jag har mycket kvar! Modellen är från senaste Ottobre, stl 86.




A new beginning...

Ja, ska man börja blogga nu också.. Jag är så ovan så jag känner mig nästan löjlig bara jag skriver ordet "blogga"! Men jag har läst och läst alla underbara sybloggar och känner att jag vill också visa vad jag gör, delta i diskussioner och kanske t o m inspirera någon med mina alster! Jag har alltså två barn, T 4 år och L 1 år som jag syr mycket till. Jag syr också till mig själv ibland och till kompisar, beställningar till jobbarkompisar o s v. Namnet "Skrotis" kommer från vårt smeknamn på minstingen. Tyckte det passade bra på barnkläder!