måndag 29 december 2008

Klänningar till marknaden

Här kommer lite klänningar jag sydde till marknaden. Alla är sydda efter Ottobres "Nasta"-mönster och vändsydda. En i Gunilla Axens molntyg, en i ett jättehärligt tyg från Superbuzzy och en i landskapstyget från Jofotex i den vävda varianten.








söndag 28 december 2008

God fortsättning!

Hann inte skriva nåt innan jul, fastän jag har så mycket bilder att visa sen hantverksmarknaden... Nu ville jag visa julkläderna så marknadskläderna får vänta! Jag sydde en tunika till L från ett mönster från Allt om Handarbete i det supermjuka velourtyget från Mjuka tyger. Gjorde en applikation med en lånemaskin, funkade bra mycket bättre än med mitt gamla åbäke. Och gissa vad... Tomten var snäll, jag fick lånemaskinen i julklapp! En Bernina precis som min overlock, gud vad mycket lättare allt går med den här än med min gamla! En liten utvikning, för att återgå till kläderna så sydde jag byxor till tunikan också, både ett par i det randiga tyget som finns i ärmarna och ett par i det rosa tyget som finns i tröjan, men det var så varmt inne så hon fick gå utan. Note to self: Nästa gång jag syr i det mönstret ska jag förlänga tunikan, särskilt fram kändes den lite kort. Och jag sydde ändå i stl 2 år och L är 1 år och 7 månader.. Till T sydde jag bara byxorna, skjorta och slips var redan inhandlade. Det tyget är så mjukt, jag satt och klappade extra mycket på honom hela dan.. Han var mycket nöjd med kläderna i alla fall, även om det inte ser ut så på just det här kortet.

lördag 13 december 2008

Marknad

Några av alstren till marknaden: här en omlottklänning och blus från Gynther med IKEA-tyg - en gammal favorit!

onsdag 10 december 2008

Masspublicering..







Två inlägg på en gång, nu tar jag igen den förlorade tiden.. Här kommer bilder på tröjan och tajtsen från förra inlägget, sydde samma modell i elefanttyg och den gula interlocken från Jofotex, så man kan kombinera, eller ha det under klänningarna. Tajtsen är ett mönster från Ottobre, de är verkligen enorma (stl 86). På bilden i förra inlägget har jag vikit upp hela midjan, men jag tror faktiskt att jag ska sätta resår i fotändan - de är ju inte direkt "tajts"tajta ändå, så man kan ju ha dem som "vanliga" byxor.

Livebilder!


Nu börjar jag beta av alla bilder jag har på allt jag sytt! Här är en "nygammal" klänning på modell. Jag har ju visat klänningen förut men det är kul att se hur den ser ut på. Tröjan och tajtsen har jag också sytt, kommer inte ihåg om jag visat dem?

söndag 7 december 2008

Frånvaro...

Här kommer anledningen till att det varit blogtorka ett bra tag. Jag har varit med på en julmarknad i Nykvarns hantverksby i helgen, så jag har sytt som en galning på kvällarna och inte hunnit med att blogga. Men nu har jag mycket nytt att visa upp i alla fall! Börjar med att visa hur det såg ut på marknaden ikväll, får jag ta det andra lite pö om pö. Det gick sådär på marknaden, sålde precis så att det täckte hyran, men fick fem beställningar utöver det så lite "vinst" blir det. Fast det räcker egentligen bara till att betala tygerna...