onsdag 28 januari 2009

Trikåtyger

Här kommer ett inlägg för en tjej som ville veta vilka trikåtyger jag hade hemma. Från Jofotex bruna och gula elefanter, röda och bruna (ser svarta ut) ugglor, lila kaniner på benvit botten från jnydesign, ett rosa-blått (e-slöjd från symässan) och ett rosa med blommor som jag köpt på Tradera. Jag har ganska många randiga från e-slöjd och enfärgade interlock också.
P.S Jag försöker inte vara artistisk när jag publicerar bilder, jag är bara urusel på blogger och förstår inte hur man redigerar. Det här har jag kämpat med i en halvtimmer, och nu hinner jag inte mer... Sorry!
















Tunika till L

Jag vet, jag är en tönt, men jag tycker om att syskonmatcha... Och T tycker det är jättekul, L är lite för liten för att ha åsikter. Jag sydde i alla fall en tunika till L i samma tyg som T:s tröja. Hade egentligen velat haft ännu längre muddar i armen (inspirerat av flera andra sybloggare..) men tyget räckte inte riktigt till. Mönstret är från Allt om Handarbete, som jag har gjort smalare och längre, men det är fortfarande lite för brett. Armarna gillar jag inte riktigt heller, det blir liksom för pösigt vid axlarna, men jag vet inte riktigt hur jag ska ändra det. Har precis sytt en annan singoalla med mönster från Ottobre och den verkar lite bättre, får nog jobba med utgångspunkt från det mönstret i stället. Tur att allt blir fint på små barn.. Den här mönsterpassade jag i alla fall!

söndag 25 januari 2009

Tröjor till T

Nu har T fått två nya tröjor. Inte för att han behöver direkt, men han är så stolt när jag sytt något åt honom, så man får passa på! Jag har så dålig fantasi när det gäller att sy åt killar bara, blir mest tröjor och velourbyxor till honom. Tänkte sy byxorna med sju fickor ur senaste Ottobre snart i alla fall, de kommer han att gilla. De här tröjorna har ursprunget i ett Ottobre raglan-mönster som jag gjort smalare och förlängt, nu sitter de faktiskt jättebra på T. Lite långa ärmar bara, om jag kortar av dem så är mönstret som jag vill ha det. Landskapstyget är lika härligt fortfarande, men jag är just nu nästan mer förtjust i den randiga faktiskt. Jag var lite lat och orkade inte mönsteranpassa ränderna, det är det ju aldrig på köpta plagg heller, men jag gillar den ändå. Det är så fint med den gula mudden till tycker jag. Tyget är från Stoff och stil, har nog också använts ganska flitigt i bloggar. Det är lite för slinkigt tycker jag, men det blir nog bra till våren/sommaren.


torsdag 22 januari 2009

Mössor och dregglisar




Sydde ganska många mössor och dregglisar till marknaden före jul, det går ju inte åt så mycket tyg till det. Mössorna är ett mönster från Ottobre. Egentligen ska det vara öron på dem, men jag har aldrig gillat att ha öron på barnkläder (varför vill man klä ut sitt barn till djur om det inte är maskerad... - visst är jag tråkig!). Modellen blir jättesöt på, tycker jag. Det var en liten tjej (eller egentligen hennes mamma..) som köpte en på marknaden, som var helt bedårande. Hon var blond med bruna ögon, och den mössan på henne var så söt så jag kunde ätit upp henne. Hoppsan, där kom djurtemat in i alla fall! Mönstret till dregglisar fick jag av jättesnälla gulligan, http://gulligan.blogspot.com/ . Tänk, jag hade mailat till henne och frågat om jag kunde få köpa/bytas mönstret (hon var så snäll så jag fick det ändå) och så visade det sig att vi bodde i samma stad! Hade jag inte en aning om..
Mössorna är fodrade i trikå, så de passar nog bäst framåt vårkanten. Tygerna känner ni väl igen? Kaniner från jnydesign, elefanter, trikå och muddväv från Jofotex (den bruna muddväven kommer jag inte ihåg var den kommer ifrån).

fredag 16 januari 2009

Present!

Här är en tunika jag sytt i lite större storlekar. Jag sydde en till barnens kusin i stl 122 (om jag kommer ihåg rätt..) och en i stl 152 (eller var det 158.. ) till mitt gudbarn. Det var roligt att sy efter mönster igen, med lite mer detaljer. Den kommer från Ottobre, och mycket riktigt så var den lite bred i modellen. Kusinen har problem med att axelbanden ramlar ner, så jag ska ta in den lite på bredden åt henne. Konstigt nog så är vi alla finnar, borde väl passa i Ottobres mönster... Tyget kommer i alla fall från www.mjukatyger.se ,jogging med stjärnor.

torsdag 15 januari 2009

Tvillingar!

Nu har jag också fått sy till tvillingar! Det var en mormor på marknaden som beställde två klänningar hon skulle ge till sina barnbarn när de fyller två här i januari. Hedrande! Mamman till barnen ville inte att de skulle ha likadana kläder, så det blev en klänning i det fina retro tyget med hjärtan och en landskapsklänning. Jag sydde en med gult foder och en med rött foder, så fick hon välja. Vi kom båda fram till att det var finast med det röda fodret, så matchade det den andra klänningen lite.
Måste passa på att visa en Gynther blus jag sydde till marknaden i samma tyg, tycker tyget är så fint och det blev så gulligt med den lilla skjortan (stl 74). Kanske ska ha en till bebis i alla fall..