fredag 27 februari 2009

Nya kläder till T


Så här glad blir man när man får nya byxor som mamma sytt! Lilla syster i bakgrunden håller på med några akrobatiska övningar.. Den matchande tröjan var inte klar förrän nästa dag, därför är inte den med på bild.
Det går verkligen jättebra att göra applikationer med min nya maskin, synd bara att jag satte tröjans stjärna lite för långt ner. Ja ja, man lär sig till nästa gång!
Tygerna är ett tjockt trikåtyg (nästan som sweat) jag tror jag ropat in från Trikå-Eva på Tradera (minns inte riktigt) och velour från Mjuka Tyger, mudd från Bibbi. Velouren är verkligen jättefin och mjuk, men den luddar nåt så otroligt.

lördag 21 februari 2009

Livebild på nya klänningmodellen - trikå

Här kommer den utlovade livebilden på den nya klänning modellen i trikåversion. Som ni ser så ser den lite kort ut på, kan ju i och för sig vara att jag la på ännu mer sömsmån (plus spets) på den i bomull, för den ser ju inte lika kort ut. I alla fall gjorde jag den i trikå i ett stycke bak, utan knappar och med en singoalla-ringning i halsen. Jag syr resårkanal som Gekko beskriver så bra: http://gekko-attsyengecko.blogspot.com/2008/07/rdvitrandiga-leggings-och-en-snabb.html och sen trär jag i en smal resår. Jag hade tänkt göra lite längre ärmar och ha lång mudd, men sen ändrade jag mig och gjorde en rullfåll i stället. "Det ser ut som en fjäril" var sambons kommentar, och det stämmer kanske?. Nästa gång ska jag testa med mudd i stället!
Tyget är som ni säkert känner igen kanintyget från jnydesign, det benvita med bruna kaniner som jag färgat rosa. Tyckte det blev jättebra, jag gillar kombinationen rosa - brunt. Har klippt ut en raglan till T också med samma tyg och (ska bli) brun interlock i ärmar, men jag väntar på den bruna interlocken.. Fick blodad tand att färga tyg i alla fall, vad lätt det var!


torsdag 19 februari 2009

Ny klänningsmodell

Nu har jag färdigställt en massa UFO:s, penicilinet har gjort sin verkan och nu när jag är i stort sett frisk så har jag fått mer energi! Jag har testat en ny klänningsmodell som jag verkligen gillade. Jag utgick från "Kukkopilli" (tror det betyder lergök) raglantop i senaste Ottobre. Stl 92 + 2 cm på längden och stl 80 på bredden, blev en "lite kort för att vara klänning men annars bra" stl 86/92. Ska nog förlänga några cm till när jag gör nästa, det får ni se när jag visar livebilder av den variant jag gjort i trikå.. Den här, som alltså är den allra första, sydde jag i min sambos gamla påslakan, tyckte den blev riktigt söt fast det bara var ett test. Pärlemortryckknappar bak och en spets nertill. Jag har tänkt utgå från det här mönstret och blanda tyger hej villt, inspirerat av Naima http://naimasdesign.blogspot.com/ - visst gör hon helt underbara kläder? I den här klänningen blev det inte så mycket blandning, men det var ju en prototyp... Jag lärde mig också att det är bra att läsa beskrivning och inte tro att man vet precis hur det ska sys - från början rynkade jag bara fram, inte på ärmar och bak, blev då alldeles för stor i halshålet. Men det gick att åtgärda!


måndag 16 februari 2009

Klänning till L

L fick en ny klänning till kalaset igår, en omlottklänning efter Gynthers mönster. Jag älskar tyget, från Superbuzzy. Klart T skulle få vara med på kortet också, han har fått fört sig att han ska ha nåt i munnen när vi tar kort, tycker nog han ser cool ut då.... sötis! Han har faktiskt hemmasydda muddisar på sig, tyvärr har velouren på dem blivit luddig och ger ett "skitigt" intryck. Jag tänkte prova att tvätta dem och sen torktumla, har inte torktumlat dem annars, någon annan som har ett annat förslag? Det var velour från Stoff och stil som var jättefin från början, så det borde vara bra kvalitet tycker jag.









söndag 15 februari 2009

Presenter

I dag är hela familjen och firar min svägerska som fyller år - alla utom jag. Jag har åkt på nästa sjukdom, verkar vara förföljd den här vintern! Nu har jag bihåleinflammation, har haft feber i snart 10 dar nu. Trodde jag var bättre och försökte jobba torsdag - fredag, men det blev ännu värre. Nu har jag så ont i bihålorna, ansiktet, käkarna, tinningarna, ja, överallt, så jag har svårt att sova på nätterna. Måste ringa imorgon och höra om jag kan få penicilin. Fast den här bloggen skulle ju vara en syblogg, inte en sjukblogg! Jag har i alla fall sytt lite till min svägerska i present; en "brödkorg" eller vad man nu ska kalla den, som vi stoppade i chokladpraliner och ett presentkort på IKEA (de har nyss flyttat) och en väska. Svärmor fick också en väska. Båda väsktygerna är från Åhléns, riktigt snygga tycker jag och tygerna till korgen kommer från Stoff och stil, rean de hade innan nya katalogen. På tal om den så finns det så mycket snyggt i den så jag känner att jag kommer att bli riktigt fattig...





söndag 8 februari 2009

Det kom ett brev...

.. på mailen, och titta vilka underbara bilder! En tjej som köpt en klänning på Tradera hade fotograferat sin dotter i klänningen och skickat till mig, vad otroligt snällt. Jag blev så glad! Första gången jag ser någon annan än "bekanta" barn i mina kläder, jag känner mig så stolt! Bilderna var ju så fina också, verkligen jättesöt tjej.

lördag 7 februari 2009

Vuxenmössa!

Jag har så mycket randigt trikåtyg, tänkte jag skulle sy lite mössor, men först måste man ju hitta ett mönster. Jag visste att mössmönstret i Baby Cool är stort, så jag testade att sy en i uggletyget som är fodrad med vit trikå, och mycket riktigt, stl 1 år passade mig perfekt! Och då har jag inte direkt litet huvud.. Så det blir nog några fler till mig, och så tänkte jag minska mönstret så att det passar T och L också, så får de några. Jag gjorde inte som en tub som det är i Baby Cools mönster, tycker det är svårt för barnen att ta på och av en sån mössa, jag vändsydde i stället och det blev bra. Jag var lat och sydde med overlocken på insidan, när jag skulle sy igen vändningshålet, men jag tänker inte använda den andra sidan ändå. Heimlaga skrev om samma sak (fast då gällde det byxor i stället) häromdan, och jag håller nog med. Inte en massa jobb i onödan, det tar bort tid från övrig sytid!
Mössan ser sned ut på underkanten, men det är för att jag inte rättade till den innan, annars blev den riktigt bra faktiskt! Sambon så lite skeptisk ut, men det är nog mest tyget han reagerar på...