torsdag 30 juli 2009

Uggle t-shirt






Här kommer bilder på en t-shirt jag sydde till T för ett tag sen. Jag färgade lite av ugglorna i en färg som heter mandarin, jättefin färg. T är så glad för alla kläder jag syr åt honom, så glad så han måste lipa åt mig.. Nä, man får skoja lite med mamma också! Live-bilden är från en jättehärlig dag som barnen och jag hade under semestern; började dagen med Junibacken och avslutade med Gröna Lund. Det gick jättebra fast jag var själv med dem och mysigt hade vi!
Mönstret till t-shirten är från Ottobre och ugglorna förstås från Jofotex.

tisdag 21 juli 2009

Färdigställt UFO



Här kommer en elefanttunika som jag gjorde klar den dagen jag gjorde klar en massa UFO:n. Vet inte varför den legat så länge... Hann nästan bli för kort för L, men den funkar ju som tunika! Det syns inte så bra på bilden, men jag har gjort synlig overlocksömmar i rosa och fållat med rosa våffelsöm (min nya favoritsöm). Ända sen jag fick elefanttyget har jag velat kombinera det med rosa och nu har jag äntligen fått klart den!
P.S.
Jag sa ju att "midsommartröjan" blivit en favorit, T har på sig den på var och varannan bild...
Tyget är ju så klart från Jofotex och mönstret till tunikan är "Kukkopilli" (kommer inte ihåg hur det stavas) från Ottobre, samma jag använt tidigare.

Tävling!


Den första tävlingen jag är med i! Jag har tänkt att beställa ett smycke från www.lillofant.blogspot.com , har funderat ut hur det skulle se ut (inte så olikt det på bilden) och nu har man chansen att vinna ett! Klart jag tävlar!

måndag 20 juli 2009

Åter från semester!


Nu har vi varit i väg på en veckas semester! Vi hyrde en stuga utanför Vimmerby, spenderade två dagar på Astrid Lindgrens värld, tre dagar då vi badade och hade riktig stugsemester med cykelturer och roddturer i omgivningarna, och avslutade det hela med Metallica-konsert på lördan. Ja, inte barnen, mina föräldrar kom ner och tog hand om dem på lördan - hade nog blivit lite väl häftigt med en två-åring och en fem-åring på hårdrocksfestival. En riktig drömsemester har det varit i alla fall, helt underbar!
En livebild från Astrid Lindgrens värld bjuder jag på; T har tröjan jag sydde till midsommar - har blivit en riktig favorit hos honom. Mönstret är från Ottobre och tyget från Andersson & Hjalmarsson. L har en singoalla-klänning med mönster från Ulla Welinders bok, mitt nya favoritmönster, i det underbara molntyget från http://www.jnydesign.blogspot.com/. Den här har jag inte bloggat om, så jag får visa närmare bild någon annan dag. Solhatten är ett mönster från Vi föräldrar (eller var det Föräldrar och barn?) och tyget från Lagerhaus, har bloggat om den tidigare. Och, ja, det är jag som håller handen bakom L, lite lagom skymd...

lördag 11 juli 2009

Molnshorts


Mitt första alster i det underbara molntyget från http://www.jnydesign.blogspot.com/ blev ett par shorts. Mönstret kommer från Ottobre, och vi vet väl alla hur Ottobres storlekar är... De här sydde jag faktiskt till L, i stl 92 utan sömsmån. Som ni ser blev de enorma på henne - så brorsan fick de i stället. Gjorde inte så mycket, han är nog faktiskt i större behov av shorts än henne. Jag bara älskar det tyget, snart kommer andra alster i både det rosa och blå. Det bruna har jag ännu inte sytt något av faktiskt, trots att det var min favorit från början. Känns lite mer "höstigt".

Capen som T har på sig är faktiskt mitt allra första alster över huvudtaget, mitt intåg i sybloggvärlden! T skulle förra våren på ett kalas där temat var prinsar och prinsessor, och jag fick för mig att sy en mantel till honom - jag som aldrig kunnat sy. Jag letade lite på nätet om jag hade tänkt rätt med hur jag skulle sy, och föll över några sybloggar. Sen var jag fast! Och manteln har använts flitigt sen dess.

fredag 10 juli 2009

Symaraton



Nu har jag sytt och sytt och sytt i nån vecka, har hur mycket som helst att visa! Få se när jag hinner blogg om allt. Torsdag - fredag har familjen varit iväg och jag har varit hemma, så jag har avslutat ganska många UFO:n. Vad skönt det är!
Bilderna i det här inlägget gjorde jag dock för några dar sen. Kompisar till oss som fick en dotter i våras, som jag inte sett förrän nu, vars andra dotter fyllde fyra här i veckan. Jag sydde en bodysuit av det gula elefanttyget till lilltjejen, men den blev nog stor, för hon var verkligen liten. Den större tjejen gillar Pippi, så hon fick en klänning inspirerad av bl a http://lillanovak.blogspot.com/. Där trodde jag att klänningen blivit för liten, men jag tror den funkade. Vad svårt det är att sy åt barn man inte sett på ett tag! Man glömmer så fort också, just hur små de är..
Mönstrena jag använde var till bodysuiten från Allt om Handarbete, elefanttyget så klart från Jofotex. Mönstret till singoallan är från min nya favoritbok, Ulla Wellinder "Sy og strik bornentoj 0-3 år", jättebra mönster i den! De är väldigt lätta också, gillar verkligen att många mönster har samma stycke till fram och bak, spar lite tid... Det rosa stjärntyget kommer från Calletex och Pippityget från Åhléns.

onsdag 8 juli 2009

Midsommartröja nr två - den ratade..


Här kommer bild på den ratade midsommartröjan. Jag tycker den skulle ha passat bra på midsommar, känns riktigt "svensk". Nåja, han kommer nog att gå med den andra gånger. Jag ska fästa lite trådar på den så han har faktiskt inte haft den på sig än, tänk att det där sista ska ta så lång tid ibland! Få se om jag kan återkomma med någon livebild sen.
Tyget är i alla fall från en utflykt jag gjorde i våras, åkte Västerås - Söderköping (Jofotex) - Ulricehamn (Andersson & Hjalmarsson) - Västerås helt själv en dag. Det var faktiskt jättehärligt, blev lite smådrygt att köra så långt (blev över 70 mil) men ganska avkopplande också. Jag jobbar ju heltid och har två små barn, så det blir inte så mycket tid över att vara själv, så det var riktigt skönt att sitta i sina egna tankar. I alla fall köpte jag tyget på A&H, och de hade precis lika underbara tyger som jag sett på alla bloggar.

tisdag 7 juli 2009

Midsommarkläder!






Här kommer bilder på midsommarkläderna - jag har ju varit lite dålig på att blogga, vår dator har varit helt hopplös, men nu peppar peppar hoppas jag den funkar ett tag igen! Jag sydde i alla fall mina första alster i de nya kanintygerna från superduktiga http://www.jnydesign.blogspot.com/ . Klänningen är ett mönster från Allt om Handarbete och tröjan från Ottobre. Jag blev speciellt nöjd med tröjan, kul att kunna sy nåt till T som inte är bara en "vanlig" t-shirt. Den har använts ofta, den är ju mjuk och skön som en t-shirt men ser lite mer klädd ut. Jag sydde en annan i ett tyg som var ännu mer "midsommarlikt" i gult och blått, men T fick själv välja och valde kanintyget. Får visa den andra en annan dag!

söndag 5 juli 2009

Mitt stora projekt!


Här kommer bilder på mitt stora projekt som nu är avslutat. Ett par bekanta ska gifta sig nästa vecka, och ville ha klänningar till brudnäbbarna. Näbbarna är ett år och nio år, och då är det inte så lätt att hitta likadana klänningar i så olika storlekar. Men jag hittade ett mönster i Ottobre, sommarnumret från förra året, som gick från stl 92 till 134, så jag behövde bara förminska det lite. Tyget är helt underbart, bruden har köpt det på Gårda textil: www.gardatextil.se i Göteborg. Mörkrosa taft, riktigt fin! Underkjolen i tyll ska synas en bit under klänningen, för så är det på brudens klänning. Jag hoppas de blev nöjda; dragkedjan på lilla tjejens klänning blev lite för kort så den var svår att få på, och stora tjejen har så vitt jag vet inte provat klänningen än. Jag kände mig nöjd i alla fall, trots missen med dragkedjan! Jag sa till sambon att nu har jag tränat på att sy brudnäbbsklänning, kan jag sy till vår dotter, men han låtsas inte riktigt förstå.. (vi är inte gifta..).