onsdag 26 augusti 2009

När T själv får välja...


T ville absolut hjälpa till med syendet i somras. Han skulle klippa ut tyget tyckte han. Okej sa jag, du får välja ett tyg och klippa ut mönstret så syr mamma ett linne till dig. Jag visade honom alla trikåtyger (det här var mitt i varmaste sommaren) och sa att han fick välja något av dem. Självklart väljer grabben ett velourtyg i stället... Jag tyckte linne skulle bli lite för "tjockt" i det tyget, så jag sa att vi syr shorts av det tyget och väljer ett nytt tyg till linne. Då valde han ett rosa med små blommor på. Det är skönt att se att han inte har några könsbundna föreställningar i alla fall!
Så den här "ensemblen" är ett samarbete mor-son, han har klippt och jag har sytt. Passar kanske inte så bra ihop, men T är nöjd och då är mor nöjd. Försökte "tuffa till" linnet lite med att ha rå overlockkant, men det gjorde nog varken till eller från.
Mönstret till linnet är Ottobres gratismönster, och jag blev verkligen förvånad när det var både kort och tajt - fick faktiskt göra om det första linnet för det blev för litet, och T är ändå ganska smal. Shortsen är också från Ottobre, men de är mer normalt "Ottobre-stora". Det här mönstret är faktiskt stl 92, och de är på gränsen till att vara för stora för T som har stl 122 i vanliga fall..

måndag 24 augusti 2009

Datorer..


Ååååh vad jag hatar datorer ibland! Nu när jag har kommit igång ordentligt med både syende och bloggande, så kommer jag inte ut på internet på över en vecka! Och när jag lånar hem en lång sladd från jobbet för att kolla om det är den trådlösa uppkopplingen eller datorn som inte funkar, ja, då funkar förstås internet, så jag kan inte testa om det blir skillnad med sladden.. Antagligen är det väl uppkopplingen i alla fall, vore ju konstigt om vi fått nåt virus på datorn som gör att internet funkar "ibland". Och den bärbara jobbdatorn brukar funka, men den kan jag ju inte ladda upp bilder på.

Nog om det, tänkte passa på och visa det första jag sytt i husvagnstyget, en liten singoalla till den lilla tjejen som hade en av brudnäbbsklänningarna jag visat tidigare. Bilden är lite oskarp, vet inte vad som hände! Tyget är i alla fall helt underbart, från http://www.jnydesign.blogspot.com/ förstås. Mönstret till singoallan är som de andra från Wellinders "Sy och stick barntöj", måste lovorda den boken igen! Kunde jag bara köpa en skulle jag rekommendera den.

måndag 10 augusti 2009

Ännu ett UFO!


Den här tröjan har legat tillklippt hur länge som helst, undrar varför den blev ett UFO egentligen... Nu är den i alla fall klar, och det var självklart inga större bekymmer, en vanlig tröja är ju inte så komplicerad! Däremot blev bilden helkonstig, färgen stämmer inte alls. Det är i alla fall de bruna kaninerna (naturvit bakgrund från början) som jag färgat rosa, och ärmarna är också bruna. Jag har nog sagt det förut, jag älskar brunt och rosa ihop... T älskar också rosa, och jag passar på innan han kommer på att det är "tjejigt" eller nåt. Vad tråkigt det är när de blir styrda av nå slags "normer", han älskar verkligen rosa som sagt, och redan finns det de på dagis som säger att det är en "tjej-färg". Än så länge bryr han sig inte, få se hur länge det varar. Han är så fin i rosa också!
Mönstret till tröjan är mitt raglanmönster från Ottobre, lite modifierat, och kaninerna från www.jnydesign.blogspot.com så klart!

söndag 9 augusti 2009

Rosa moln..



Här kommer en lite närmare bild på den rosa molnklänningen från det tidigare "åter-från-semestern"-inlägget. Den har blivit en riktig favorit, väl använd! Det är skönt att det faktiskt är klänninglängd på den och inte tunikalängd, fast jag tyckte när jag gjorde den att den såg så lång ut. Mönstret är från Ulla Welinders bok "Sy och strik börnetöj 0-3 år". Det är nog den bästa mönsterbok jag har hittat faktiskt! Skulle gärna få tag på den 4-6 år också... Den här är stl 86/92, och L har minst 92 i andra kläder, så mönstrena är lite stora, men inte så det stör.