torsdag 12 november 2009

Finklänningar igen!



Under min intensiva syperiod sydde jag två finklänningar igen! En jobbarkompis som fyllde jämt ville att hennes två döttrar skulle få riktiga finklänningar till festen. Modellen påminner väldigt mycket om brudnäbbsklänningarna jag sydde i somras, är faktiskt tagna ur samma Ottobre-tidning. Bilderna är urusla, hoppas man får någon känsla för klänningarna i alla fall. De såg ut som riktiga smällkarameller bredvid varandra, jättehärliga färger! Få se om jag får en livebild att visa också..







torsdag 5 november 2009

Stjärnvelour och moln-UFO




Här sitter T så glad och nöjd med sina stjärnkläder i soffan. Det är stjärnvelouren från Mjuka tyger, kombinerat med brun interlock från.. ja, det kommer jag inte ihåg! Ensemblen har varit en favorit hos T i alla fall, det är så roligt att han verkligen gillar det jag syr. Han är jättestolt på dagis när pedagogerna berömmer hans mamma, och vill gärna att jag ska sy åt alla hans kompisar. Kul!
L har fått en klänning i molntyget. Den här har varit ett UFO (=Unfinished object); jag klippte till den och tänkte sy den i slutet av sommaren, men den blev liggande.. Synd, nu har jag helst långärmat på barnen, så vi använder den inte så mycket. Annars tycker jag om modellen; från Wellinders "Sy och stik börnetöj 0-3 år".

onsdag 4 november 2009

Nu har det hänt igen..

.. jag har sytt och sytt men inte visat upp nånting! Nåja, då har jag ju mycket att visa, får dela upp det på flera inlägg. Tyvärr har jag inte så mycket live-bilder, tycker det är lite roligare att visa hur kläderna ser ut på, men jag lyckas nästan aldrig få till det!


Först kommer i alla fall en bild på pirattröjan som jag satte en mudd på nertill för jag tyckte den blev för kort och bred. Den sitter riktigt bra på, måste få till en livebild så ni kan se. Den är inte sned fastän bilden ser ut så...


Sen har jag sytt i apor och lejontyget också, som Johanna Ahlard har designat för Mjuka Tyger. Mönstret är från Ottobre som jag har meckat runt med; längre, smalare, ändrat halsen - det är nog inte mycket kvar av ursprungsmönstret! Nu tyckte jag att jag verkligen fick till den i alla fall, den sitter perfekt på T, precis som jag vill! Så här ser den ut på: