onsdag 26 augusti 2009

När T själv får välja...


T ville absolut hjälpa till med syendet i somras. Han skulle klippa ut tyget tyckte han. Okej sa jag, du får välja ett tyg och klippa ut mönstret så syr mamma ett linne till dig. Jag visade honom alla trikåtyger (det här var mitt i varmaste sommaren) och sa att han fick välja något av dem. Självklart väljer grabben ett velourtyg i stället... Jag tyckte linne skulle bli lite för "tjockt" i det tyget, så jag sa att vi syr shorts av det tyget och väljer ett nytt tyg till linne. Då valde han ett rosa med små blommor på. Det är skönt att se att han inte har några könsbundna föreställningar i alla fall!
Så den här "ensemblen" är ett samarbete mor-son, han har klippt och jag har sytt. Passar kanske inte så bra ihop, men T är nöjd och då är mor nöjd. Försökte "tuffa till" linnet lite med att ha rå overlockkant, men det gjorde nog varken till eller från.
Mönstret till linnet är Ottobres gratismönster, och jag blev verkligen förvånad när det var både kort och tajt - fick faktiskt göra om det första linnet för det blev för litet, och T är ändå ganska smal. Shortsen är också från Ottobre, men de är mer normalt "Ottobre-stora". Det här mönstret är faktiskt stl 92, och de är på gränsen till att vara för stora för T som har stl 122 i vanliga fall..

4 kommentarer:

Mockolini sa...

De är så härligt med barn som får välja själv =)
Roligt att göra något tillsammans!
Fina båda två =)

Heimlaga sa...

Härligt projekt!

skrotis sa...

Visst var det jätteroligt att göra nåt tillsammans, man får passa på så länge man får...

Beata sa...

Underbara val han gjorde!