måndag 5 oktober 2009

När man lever på hoppet..


Det syns inte mycket av kläderna på första bilden, men jag tycker den är så rolig så den fick vara med ändå!
Jag har sytt i pirattyget, från www.mjukatyger.se i design av den fantastiska Johanna Allard - tänk om man hade en promille av hennes talang!
Det blev i alla fall en tunika/klänning till L, i enklaste mönster från Wellinders bok. Mönstret är egentligen en "nattskjorta"/nattlinne, men jag tycker det blir fint som t-shirt klänning. T fick en t-shirt med raglan från Ottobre. Just den här blev mycket bredare och kortare än de andra jag sytt efter samma mönster; tror jag har smalnat av och förlängt alla andra utom den här. Jag har gjort om den och satt en lång mudd (smal) nertill i samma färg som halsmudden, tyckte det blev riktigt bra.
Ända sen jag fick hem pirattyget har jag varit helt övertygad att jag ska sy en tröja till T med svarta ärmar, men så råkade tyget hamna bredvid ett annat tyg i garderoben; och jag tyckte det blev en kul kombination! Kommer inte ens ihåg var det gröna tyget kommer ifrån, men det räckte precis till ärmar till T och tajts till L. Just med tajts tycker jag det blir fint att sy som en resårkanal, så det blir som ett uppvik nertill.

Jag ska visa hur tröjan ser ut nu med mudden så fort jag tagit kort på den!
2 kommentarer:

Mockolini sa...

Jätte fina och rolig bild =)

Kort og Søm sa...

Kjempe fine!!
Fredrikke :o)