tisdag 5 januari 2010

God jul ,Gott Nytt år och God fortsättning!
Ett försenat inlägg, där jag slår ihop jul, nyår och fortsättning.. Det har varit mycket nu! Sambon och jag har båda två varit sjuka i två omgångar under helgerna, nu äter vi båda två penicilin (sambon för andra gången) så jag hoppas att det ska försvinna nu! Jag har inte ens orkat sy, då är jag sjuk..
Här är lite kläder jag sydde till barnen till julafton, tur jag för en gångs skull var ute i god tid. Det är den randiga velouren och stjärnvelouren från Mjuka tyger; www.mjukatyger.se , den är verkligen härlig! T fick en tröja i rött med stjärn-applikation för att matcha de randiga byxorna (kommer att matcha byxor jag sytt i stjärntyget också, är det tänkt). L fick klänning i randig velour med röd applikation. Jag tänkte hon skulle ha röda byxor till, men det passade fint med stjärn-leggings till. Jag har "snöat in" (ha ha..) på att göra leggings till henne och muddbyxor till honom, borde göra några byxor till henne också, passar bättre till tröjor. Men hon gillar ändå bäst klänning/kjol!
Korten jag tog ute i snön blev lite "snea" men det var mest för att det var kallt (-20 !!) och jag inte ville vara ute alltför länge, jag tog kort ungefär som kläderna föll ner till marken och rättade inte till alltför mycket. Konstigt, med ordentliga kläder kan man vara ute bra länge, annars fryser man efter 1 minut..
Och nej, barnen var inte livrädda för tomten, mer lite avvaktande. T listade nog ut hela hemligheten också, han hjälpte tomten att dela ut paket, och när det första paketet kom som det stod "Morfar" på så ville han ge det till tomten.. "Det är ju du!" sa han, trots våra protester. På kvällen när han skulle sova sa han "Mamma, det var inte den riktiga tomten som kom till oss, eller hur?" Han vill nog tro, men får inte riktigt ihop det..1 kommentar:

Heimlaga sa...

God fortsättning till dig också!