tisdag 30 september 2008

Egna kläder
Jag vill ju visa nåt jag sytt till mig själv också.
Den rosa klänningen/tunikan är ett härligt trikåtyg från Jofotex. Jag var så osäker när jag köpte tyget, brukar inte ha så starka färger/mönster, men nu tycker jag jättemycket om tyget. Klänningen blev riktigt lyckad också.

Jag gjorde den mycket kortare än mönstret (från Allt om Handarbete) och tänkte det skulle bli en tunika, men den funkar även som klänning, och nu tror jag den får vara lite längre. Kan ju vara praktiskt att ha en klänning ibland.. Det var kul att göra nåt till sig själv som jag faktiskt går med, skulle jag aldrig ha trott för ett år sen.

Uggletopen kommer från ett mönster jag skickade efter från Stof o Stil. Jag tog stl 42, och den blev enorm! Först hamnade den i UFO-högen, och där hade den kunnat stanna, men jag hämtade krafter och tog tag i det. Jag sprättade och klippte, och till slut blev den ganska ok, jag har i alla fall använt den ganska mycket. Sonen tycker det är kul för vi har likadana tröjor, så när jag har min vill han också ha sin.

5 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Hei, så mye fint du har sydd! Den ene kjolen med fiskene (er det et Ikea stoff?) var super søt!

Ett Tu Tre sa...

Hej! Kul att du lämnade en kommentar på min blogg så jag kunde titta in här hos dig. Självklart får du länka till mig, det är bara roligt!
Och nu har jag sett mig omkring här hos dig. Många fina kjolar har du sytt, och jag gillar den rosamönstrade klänningen du har gjort till dig själv i det här inlägget. Annars håller jag med om det du skrev i din kommentar till mig att det är mycket svårare att sy till sig själv, och att man måste vara mer noggrann med passformen.
Det ska bli roligt att se vad du syr framöver.

fante sa...

Vad kul med en sybloggare till :-D Jag är väldigt dålig på att länka på min sida, men har lagt till dig i Reader = min räddning ;-)

skrotis sa...

Tack för fina kommentarer! Tyget med fiskarna är mycket riktigt från Ikea, ett påslakan faktiskt. Det tog lite tid innan jag läste här, har legat hemma med vattkoppor i flera dar.. Inte roligt!

Heimlaga sa...

Hej!
Jag har en utmaning till dig på min blogg!