torsdag 22 januari 2009

Mössor och dregglisar
Sydde ganska många mössor och dregglisar till marknaden före jul, det går ju inte åt så mycket tyg till det. Mössorna är ett mönster från Ottobre. Egentligen ska det vara öron på dem, men jag har aldrig gillat att ha öron på barnkläder (varför vill man klä ut sitt barn till djur om det inte är maskerad... - visst är jag tråkig!). Modellen blir jättesöt på, tycker jag. Det var en liten tjej (eller egentligen hennes mamma..) som köpte en på marknaden, som var helt bedårande. Hon var blond med bruna ögon, och den mössan på henne var så söt så jag kunde ätit upp henne. Hoppsan, där kom djurtemat in i alla fall! Mönstret till dregglisar fick jag av jättesnälla gulligan, http://gulligan.blogspot.com/ . Tänk, jag hade mailat till henne och frågat om jag kunde få köpa/bytas mönstret (hon var så snäll så jag fick det ändå) och så visade det sig att vi bodde i samma stad! Hade jag inte en aning om..
Mössorna är fodrade i trikå, så de passar nog bäst framåt vårkanten. Tygerna känner ni väl igen? Kaniner från jnydesign, elefanter, trikå och muddväv från Jofotex (den bruna muddväven kommer jag inte ihåg var den kommer ifrån).

3 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Vilka gulliga set! :-)

Solveig Lövendahl sa...

Jättefina set i härliga färger! Och jag håller med dig lite om det där med öron. I och för sig är det rätt gulligt men nästan lite taskigt också kan jag tycka.

skrotis sa...

Tack för kommentarerna! Jag måste erkänna att jag har nog nåt plagg med öron på, ibland är det ju som sagt gulliga plagg, men "i princip" gillar jag det inte...