söndag 13 december 2009

Lusselelle...Glad Lucia! Eller vad säger man egentligen..? Vi hade luciafirande på dagis i fredags. L skulle vara pepparkaksgumma, så jag sydde hennes klänning och byxor/tajts till. Velouren är jättehärlig, mörkt brun. Är inte helt säker på var jag beställde den, tror det var från Mjuka tyger. Jag använde mitt favortimönster, Welinders "Sy och strik bornetoj 0-3 år". Mönstret är ett nattlinne, men om man kortar det rejält tycker jag det blir jättebra som t-shirtklänning. Sen var jag lat med applikationerna, och det syns.. Jag skulle göra som knappar i vit velour hade jag tänkt, men jag gjorde bara en del av den tutorial jag brukar följa slaviskt och som jag tycker är jättebra:
Jag använde totally stable men inget vliesofix, och det märks.. Som tur är var det "bara" till L. Få se om jag testar och sprättar bort det, skulle ju förlänga livet på klänningen lite.. Men då måste jag hitta på någon annan applikation!

L var nöjd i alla fall, och jättesöt.. tyckte en inte alls partisk mamma. T skulle vara stjärngosse, så han fick ett köpt linne. Kändes lite överkurs att sy det. Hatten har jag inte heller sytt.

2 kommentarer:

Bustråden sa...

Vad fint det blev!

Anna, Tvillingtand sa...

Så fin hon va! Visst är det för mysigt med luciafirande =)