lördag 11 juli 2009

Molnshorts


Mitt första alster i det underbara molntyget från http://www.jnydesign.blogspot.com/ blev ett par shorts. Mönstret kommer från Ottobre, och vi vet väl alla hur Ottobres storlekar är... De här sydde jag faktiskt till L, i stl 92 utan sömsmån. Som ni ser blev de enorma på henne - så brorsan fick de i stället. Gjorde inte så mycket, han är nog faktiskt i större behov av shorts än henne. Jag bara älskar det tyget, snart kommer andra alster i både det rosa och blå. Det bruna har jag ännu inte sytt något av faktiskt, trots att det var min favorit från början. Känns lite mer "höstigt".

Capen som T har på sig är faktiskt mitt allra första alster över huvudtaget, mitt intåg i sybloggvärlden! T skulle förra våren på ett kalas där temat var prinsar och prinsessor, och jag fick för mig att sy en mantel till honom - jag som aldrig kunnat sy. Jag letade lite på nätet om jag hade tänkt rätt med hur jag skulle sy, och föll över några sybloggar. Sen var jag fast! Och manteln har använts flitigt sen dess.

3 kommentarer:

Minelo sa...

Fina och somriga shorts (eller kan shorts vara annat?)

Jag har också molntyg, men när ska jag våga?


Barbapapatyget har jag köpt på Ohlssons tyger, men det försvann fort. Vem vet, nån affär kanske har.

skrotis sa...

Jag klipper friskt av molntyget och hoppas det kommer in mer som det pratas om.. Det rosa finns det ju kvar av, ska kanske fylla på förrådet av det!
Ohlssons tyger har jag aldrig varit in på, får hålla ögonen öppna och se om jag hittar det nån annanstans.

Heimlaga sa...

Vilken prins! Riktigt stilenligt med lite "puffiga" kortbyxor, nu fattas bara långa vita strumpor och lackskor så ser han helt ut som ur en saga...
Och så kul att sybloggarna får fler att börja sy!