fredag 10 juli 2009

SymaratonNu har jag sytt och sytt och sytt i nån vecka, har hur mycket som helst att visa! Få se när jag hinner blogg om allt. Torsdag - fredag har familjen varit iväg och jag har varit hemma, så jag har avslutat ganska många UFO:n. Vad skönt det är!
Bilderna i det här inlägget gjorde jag dock för några dar sen. Kompisar till oss som fick en dotter i våras, som jag inte sett förrän nu, vars andra dotter fyllde fyra här i veckan. Jag sydde en bodysuit av det gula elefanttyget till lilltjejen, men den blev nog stor, för hon var verkligen liten. Den större tjejen gillar Pippi, så hon fick en klänning inspirerad av bl a http://lillanovak.blogspot.com/. Där trodde jag att klänningen blivit för liten, men jag tror den funkade. Vad svårt det är att sy åt barn man inte sett på ett tag! Man glömmer så fort också, just hur små de är..
Mönstrena jag använde var till bodysuiten från Allt om Handarbete, elefanttyget så klart från Jofotex. Mönstret till singoallan är från min nya favoritbok, Ulla Wellinder "Sy og strik bornentoj 0-3 år", jättebra mönster i den! De är väldigt lätta också, gillar verkligen att många mönster har samma stycke till fram och bak, spar lite tid... Det rosa stjärntyget kommer från Calletex och Pippityget från Åhléns.

1 kommentar:

Minelo sa...

Fina kläder.